tiistai 16. huhtikuuta 2013

Ajo pitkästä aikaa

Eilen ajoin Veeran ja toissapäivnä juoksutin. Kävin myös toissapäivänä ajamassa Tartsun. Kerron ensin juoksutuksesta :)


Eli siis menin tallille joskus suhteellisen aikaseen. Hain Veeran tarhasta, harjailin irtokarvoja pois ja sovittelin muutaman varusteen. No, sitten suitset päähän ja kentälle. Otin ensin ihan normit käynti ravi laukka jutut, sitten kävelytin hetken. Aloin tekemään siirtymisiä, eli käynti-ravi ja ravi-laukka sekä toisin päin. No yhdessä vaiheessa poni keksikin että käännympäs ympäri ja sitten menin kääntämään sen oikeaan suuntaan. Tämä toistui muutaman kerran ja aloin tekemään niin, että aina kun poni vaihtoi suuntaa, seurasi muutama kierros laukalla. Sitten käänsin oikeaan suuntaan ja kävelytin hetken. Pikkuhiljaa poni alkoi tajuamaan, että hei, jos en käänny niin on helpompaa ja tämä kääntyily loppui. Tällä kertaa kun poni joutui tekemäänkin jotain, vaikka juoksutus kestikin vain jotain 25 min, se oli hiessä. Otin sitten varusteet pois, huuhtasin ja annoin kuivua tallissa. Sitten kuivia loimia päälle ja ulooos :)

höpsö seepra :3

Sitten, matka jatkui Mariskalle päin. Ponien kanssa mentiin ihan rauhallinen lenkki, keskiviikkona oli rokotus. Matkaa tuli nelisen kilometriä, otettiin pari ravipätkää. Tartsulla vähän ahteri lens vaikka olikin potkuremmi, oliskohan ollut vaan innoissaa kun pääs pitkästä aikaa lenkille vai mitähän. No mutta, sidotaan varmaan häntä ponihiiteille. Laitettiin ponit vielä n. kymmeneksi minuutiksi ulos, kun aateltiin että otetaan sisään, muutenkin oisvat tullu puolen tunnin päästä :D Sitten vaan niille ruokaa ja nukkumaan.

pikaharjaus=tällanen kasa karvaa

Eilen sitten taas tallille, tällä kertaa ajamaan suhteellisen pitkästä aikaa. Valjastelin siinä yms, sitten lähdin lenkille. Menin kaatikselle ja se oli ihan pöpperöä.. :s Kävelyttelin enimmäkseen, poni muutaman kerran ryösti laukalle mutta sai alas sitten kun höyryt pääs pihalle. No, ei tossa lenkissä oikeen kerrottavaa oo. Joku 5 km siitä tuli. Lenkin jälkeen jätin Veeran suosiolla sisään ja vein vähän heinää.
pahisponi, naruki turvanpääljoki vähä tulvii.. :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti