keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Hiitti ja Tarinan klinikkareissu

haha kuka muisti tulla postaamaa näin tiuhaa, no minä! :D


Elikkäs tänään (ke) aamulla tuli lähtö Kouvolaan hiitille, otettiin molemmat ponit mukaan. Alussa oli jo valmiiksi hiukan kiirus, ja sitä ei auttanut yhtään että Veera pinkoi laitumessa tuhatta ja sataa karkuun... No mutta sain sen kuitenkin lahjottua kiinni ja harjasin ponit. Sillä aikaa äiti oli laittanut ponien tavarat autoon. Otin ponit ja lastasin ne, kiinnitin kärryt ja sitten menoksi.


Myllykosken nesteeltä otettiin Tuuli mukaan ajamaan Veeraa. Tuuli on Veeraa ajanut kotona paljonkin ja tietää miten se kulkee hyvin. (kiitos tuuli ajosta!;) ) Matka jatkui Kouvolaan, siellä päässä haettiin Tuulin kanssa ravinuorien kärryt lainaksi ja haettiin äkkiä ponit. Valjastettiin ja lähdettiin hölkkäämään varikolle. Melkein heti oli ensimmäisen hiitin aika, tämä tosiaan oli aika hidas kun mentiin porukassa niin ei haitannut ettei lämpätty paljoa, ensimmäinen hiitti meni lämmityksenä. Viimeinen 200m tultiin Jimin kanssa TOSI lujaa kun otettiin omavauhtista pätkää! No sitten mentiin Veeran kanssa toinen kierros vastoin kilpailusuuntaan. Varikolla käveltiin hetki, sitten ponit hetkeksi katoksiin ja sitten taas hölkkimään. Radalle uudestaan, tällä kertaa vuorossa oli kokonaan omavauhtinen hiitti. Jimi aloitti hyvin ja ensimmäinen puolikas meni tosi kovaa, mutta sitten se pikkuhiljaa hyytyi. Samalla lailla kun Loviisassa... Loppuajaksi tuli kuitenkin 3.01,5. Veeran aika 3.07 ja oli aloittanut ja lopettanut hyvin. Jalka hyvä.

kaikki kuvat (c) elli vakkari mun kamerallaHoideltiin siinä ponit; valjaat pois, suihku ja juotto. Sitten ponit kyytiin ja menoksi. Jätettiin Tuuli taas Nesteellä kyydistä ja jatkettiin kotia. Linimentöin molempien jalat ja vein laitumeen. Laitoin myös lämpölinimentit selkään ja takapään lihaksiin. Äiti jätti kopin kentälle ja lähti, itse jäin tallille ja kun sain tavarat kasaan ja ovet kiinni, kerkesin kentälle kävelemään niin Mariska olikin jo pihassa hakemassa minua ja traikkua.Mariskalla lähdettiin melkeen suoraan. Oltiin joskus puoli kahden maissa liikkeellä. Otettiin Muru matkalla kyytiin. Ensimmäinen pysähdys oli Kuninkaantien ABC:llä. Sitten päästiin perille asti ja siellä päästiin melkein heti sisään. Ensin ELL kuunteli statuksen ja sitten otettiin juoksutuskokeet. Sitten pientä ympyrää ja vasempaan kierrokseen oli haluton liikkumaan. Sen jälkeen kavionkoetuspihdeillä  kokeili etuset ja mittasi digitaalisykkeen, oli hiukan koholla. Sitten mentiin röntgeniin, tai itseasiassa Mariska meni (alle 18v ei saa olla siellä). Siellä sitten näkyi että kavioluun rotaatio 6 astetta. Alle 2 on lievä, yli 10 niin ennuste huono. Oli siis ihan hyvä ennuste. Jep siis se kaviokuumehan siellä oli, saatiin kipulääkettä ja laihdutuskuuri. Seuraavat 3 viikkoa äijällä onkin sitten tallin päädyssä pienellä hiekkaläntillä :( Kolmen viikon päästä meillä on kontrolli, jes toinen koulupäivä meneekin siis Hyvinkäällä! :D Samalla mitataan verensokerit jos poni on laihtunut. Toivotaan vaan ettei siellä ole sitä metabolista oireyhtymää, sitten loppui äijän vihreän syönti.. :-( Mutta, katsotaan katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti