sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Ponihiitit

Eli lauantaina oli ne kouvolan ponihiitit, matkaan lähdettiin numero ykkösenä (1. Tarina / Annika Rantala 1100 :1). Olin tallilla yön ja aamulla heräsin klo 7.45 ja lähdin talliin heti laittamaan hepat pihalle. Avasin vaan ovet ja otin heinät mukaan niin ponit seurasi :) Menin takasin sisälle ja olin hetken koneella, kunnes Mariska heräsi. Mentiin sitten ulos laittamaan tartrsua valmiiksi.


Lähdettiin matkaan kello 10:09. Oltiin siis 9 min jäljessä aikataulusta. ja yhyy, kaikkein pahin tapahtui; KARKIT UNOHTU! :(((( .... :D onneks pärjättiin ilmankin. Oltiin perillä vähän yli 11 ja aloin heti valjastamaan.

Menin n. puolen maissa lämmitykseen ilman sekkiä. Poni tuntui vähän huonolta (haki askellajia) niin aattelin josko se tarvisi tukea ja ajoin varikolle hakemaan sen ja puhelimen (että saan otettua aikaa, sport trackerilla). Sekään ei ollut hyvä ratkaisu, joten päätin ajaa ilman sekkiä. Menin n. 10 minuutiksi varikolle ja lähdin ditten kävelyttämään ja pikkuhiljaa kokoontumisrinkiin.


Esittelyssä tultiin viimeisinä. Volttaus sujui tartsulta hyvin kuten aina ja päästiin hyvin matkaa. Tartsu puolusti hyvin paikkaansa ja meni keulaan. Sitten numero 5 tuli vierelle haastamaan ja oli välillä ohikin mutta Tartsulle kellotettiin väliajaksi 3.48,5. Numero 5 tuli sitten jo ohi ja oli ilmeisesti kääntymässä sisäradalle mutta Tartsu vastasi ohitusyitykseen hyvin ja meni vierelle. Etusuoran alussa päästiin ohi ja jatkettiin maaliin asti ja voitettiiin :D ! Mariska tietysti oli iloinen ja tultiin voittajaesittelyyn. Palkinnoksi saatiin ruusuke ja riimunpehmuste. Tartsu ei millään olisi viitsinyt tulla yksin voittajaesittelyyn, meinas vissiin että "mää juoksin jo, eiks nyt mentäs" :D Lähdettiin sitten varikolle ja kävelytin hetken. Tiia otti muutamat kuvat vielä varikolla. Otin sitten varusteet pois ja lähdettiin kotia päin :)


Kotona vaihdoin Tartsulle kuivat loimet päälle ja purin letit. Vein sen tarhaan ja Indi oli taas niin iloinen niin iloinen kun pikkuäijä tuli kotiin :) Laitettiin loput tavarat paikoilleen ja mentiin sisään syömään.


Kaikin puolin siis onnistunut päivä (jos ei lasketa mukaan karkkien unohtumista) ja tartsu oli niin hieno pieni poika :) Lopuksi vielä tulokset ja kuvia.

Lähtö 2 km aika
heti 1. lähdön jälkeen

Sijoitus nro Nimi matka min sek
1 . 1 Tarina Annika Rantala 1100 :1 3.42,9 x
2 . 5 Nutnougat Lu Art Julia Vauhkonen 1100 :5 3.43,5
3 . 7 Aarteen Muhveli Tuuli Mikkelä 1120 :2 3.40,9
4 . 2 Iikkalan Ilona Siiri Salonen 1100 :2 3.49,3
5 . 4 Kananojan Roosaliina Vilja Kivinen 1100 :4 3.59,9 x
poissa 3 Hakalan Kristian Silja Rantanen 1100 :3
poissa 6 MT Minttu Veera Uuttu 1120 :1

Väliajat
3.48,5 / Tarina 


askelta :))


(c) Taru Kitunen
(c) Taru Kitunen
hieno voittajaponi <3

(c) Tiia Heijala

(c) Tiia Heijala
Tänään kävin vielä ratsastamassa Jimillä. Mentiin muiden heppojen mukaan maastoon, 9.73 km ja 1 h 37 min. Lähdettiin ensin makkarakujalle, jimi heitti heti alkuun pari pukkisarjaa mutten onneks tippunu ja hölkättiin siellä viime yönä sataneessa hangessa (n. 20 cm) suunnilleen kilometrin pätkä. Sitten käveltiin ja mun oli pakko tulla alas ja laittaa satulaa taaksepäin. Kun lähdettiin taas uudelleen ravaamaan jimi lähti ninjaloikalla eteenpäin; tasajalkaa ilmaan ja sähläykset lentäen ja tasajalkaa maahan.. :D Kiivettiin muutama mäki ja käytiin välillä tekemässä umpihangessa joku kiekura. Jimi oli ihan katkipoikkipuhki kun suokit lähtivät vielä umpihankeen rämpimään ja ponit jatkoivat suoraan kotiin. Poni kuitenkin reipastui kummasti ja kotona se oli ihan pirteä. Laitoin villaloimen n. puoleksi tunniksi päälle ja vein sitten ulos. 


Veeralle tulee tiistaina rokotus, eli vähään aikaan en sillä ajakaan. Kengitys tulee luultavasti kanssa lähiaoikoina :)) 

1 kommentti: