sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Hevostaitomestaruudet ja Jimin ensimmäinen ajo meillä

Lauantaina heräsin klo 5:45, menin alas ja aloin syömään. Oltiin sovittu Roosan kanssa että he tulevat 6:30 hakemaan minua tallilta. No kun olin syönyt, lähdin pihalle ja ehdin vähän halia poneja kunnes Roosa tulikin jo hiukan aikaisemmin kun oltiin sovittu. Lähdin kiireesti hakemaan tavaroita sisältä ja autossa muistinkin että lompakko jäi kotiin, en ehtinyt harjata hiuksia (onneksi ei ollut hirveen takussa :D), otin vahingossa kroksit ja lähdin lökäreissä... :D No mutta, siitä mentiin Johannalle ja hän onneksi lainasi minulle rahat bussia varten.


Bussimatka meni hyvin, istuttiin Tarun kanssa ihan takana. Luetttiin molemmat tunnollisesti koko matka köhköh oltiin koneella ja oli jotain evästä kanssa. Perillä saatiin heti siniset paidat ja lähdettiin ruokalaan odottamaan että teoriakoe alkaa. Mentiin kouluun ja siellä oli teoriakoe. Huomasin heti alkuun, että se meni minulta ihan penkin alle... Sen jälkeen mentiin ruokalaan, saatiin ruokaa ja sitten käytännön rasteille. Jonossa jouduttiin olla melkein kaksi tuntia, mutta se meni sitten kuitenkin suhteellisen nopsaan siinä jutellessa.


Käytännön rasti I oli rehujen tunnistamista. Siinä oli muistaakseni 10 rehua, joista oikein meni ehkä 7. Samalla rastilla oli toinen tehtävä, jossa piti yhdistää hevonen ja ruokinta. Se oli tosi helppo. Rasti 2 oli sellainen tarttuvien tautien ehkäisemisjuttu kisamatkalla, siitä en tiedä kyllä yhän miten minulla meni. Kolmosrasti oli tosi helppo, siinä piti tunnistaa varusteita. Nelonenkaan ei ollut hankala, se oli talliapteekkia koskeva ja siinä piti valita pöydältä 9 talliapteekkiin kuuluvaa tavaraa ja mainita 3 siitä puuttuvaa mutta silti tärkeää tavaraa. Vitosrastilla oli mukamas käsi sininen ja turvonnut. Laitoin siinä vahingossa kylmäpussin paljaalle iholle, siitä tuli todennäköisesti miinusta :s Ja kantositeeseen en muistanut tehdä solmua kyynärpään taakse. 


Sitten oli vaan pari tuntia odotusta. Myöhemmin alkoi palkintojen jako, ravinuorista kukaan ei saanut palkintoa vaikka minulla oli lähellä! Meitä oli tietääkseni 56 ja olin sijalla 14, 13 palkittiin. Jäin vain ja ainoastaan puoli pistettä, jonka senkin olisin saanut helposti joko rehujentunnistuksella tai kantositeen jutulla (muistin heti niiden rastien jälkeen että ainiin senhän piti mennä niin. Eikä todellakaan ärsyttänyt! :D No mutta, ensi vuonna paremmin. Teoriasta tuli 24,5/50 pistettä ja käytännöstä 40,5.


Takaisintulomatka menikin rattoisasti istuen iiiihan edessä ja pälpättäessä mikrofooniin... :DDD Tuli ainakin selväksi, että bussikuskin nimi on Ismo ja että hän kuulemma suostuu tulla muulonkin kuskaamaam meitä. Perustettiin Tarun kanssa Ismonfanituskerho koska Ismo on paras! :DTänään herättiin joskus kahdeksan maissa. Timo olikin käynyt jo heittämässä poneille heinät joten syötiin rauhassa jua ehdittiin katsella telkkariakin siinä hetki. No sitten mentiin ulos, annettiin kaurat ja itse pesin Jimin harjat loppuun. Myöhemmin lähdettiin Caritan kanssa ajamaan, Carita ajoi Veeraa ja minä Jimiä. Ponit meni molemmat ihan nätisti, Jimi oli reipas ajaa muttei painanut. Ihanan helppo siis :) Onhan se vielä ihan rääpäle, mutta kunhan saa lisää lihasta niin ravikin alkaa näyttää paremmalta. Ajettiin viitisen kilsaa rauhallisella vauhdilla, ettei aloiteta liian rajusti. 


Lenkin jälkeen Carita pesi ensin Veeran ja sitten minä Jimin. Pesin ihan kunnolla shamppoolla, sillä aikaa Carita syötteli Veeraa laitumella. Laitettiin molemmille fleecet päälle. Vein vielä hetkeksi molemmat ponit syömään laitumeen ja sitten tarhaan. No molemmat tietysti nurin sen 10 kertaa.... Loimet tietysti ihan hiekkaisia ja hain ne myöhemmin pois. melkeen puhas
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti